Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Неправда про те, що Держкіно оголосило конкурс для проєктів, які створять «позитивний образ ТЦК»

У мережі ширять інформацію, нібито Державне агентство України з питань кіно оголосило про президентський грантовий конкурс на 2025 рік. Його мета — створення проєктів, де автори мають демонструвати «позитивний образ ТЦК».

На сайті Держкіно справді є новина про оголошення президентського грантового конкурсу у 2025 році. Для участі необхідно подати відповідні документи: заявку, кошторис, опис фільму тощо. Подібні умови були раніше у 2023 та 2024 роках. У них немає згадок про позитивне висвітлення дій ТЦК. Мета конкурсу — надання державної фінансової підтримки молодим митцям для створення та реалізації соціально значущих творчих проєктів. Чіткі обмеження на теми проєктів не вказані.

У підробці зазначили суму у понад 1 млрд грн на створення продукції, але на офіційному сайті вказано лише 3,9 млн грн. Це обсяг коштів, передбачений на виплату трьох грантів.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join