Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Експрезидент США підтвердив, що НАТО пообіцяло Росії не простуватися на Схід

Російськи ЗМІ раз за разом перевершують себе в вигадках та фейках, які стають більш примітивними. Цього разу вони повідомили, що Джордж Буш –молодший начебто підтвердив, що НАТО обіцяло Росії не простуватися на Схід. Але російські ЗМІ поширюють це твердження (як і те, що Буш-молодший начебто підтвердив існування американських біолабораторій в Україні) із посиланням на пранк Лексуса та Вована, які начебто поговорили з Бушем-молодшим. 

Чи розмовляли російськи пранкери з Бушем-молодшим, чи ця розмова - черговий діп-фейк – наразі невідомо. На відео лише чутно фрагмент начебто бесіди Буша з невідомими людьми, де він згоден, що Держдеп підлаштовувася під вимоги Росії раніше, але зараз ситуація інша. При цьому російська пропаганда почала просувати старий фейк про «нерозширення НАТО на Схід» саме в той день, коли Держдеп США поширив заяву секретаря Білнкена про те, що в 90-ті роки США розглядали можливість приєднання Росії до НАТО. Таку ж інформацію раніше озвучував і експрезидент США Білл Клінтон, який додав, що альянс не мав заперечень щодо вступу Росії в НАТО і при Єльцині, і на початку правління Путіна.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись