Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські інформаційні війська намагаються залякати отримувачів sms від відправника Ukraine. Насправді вони безпечні та відправлені Державною службою спецзв'язку

.

Сьогодні українці почали отримувати sms із посиланням на рекомендації, які розміщені на офіційному сайті Держспецзв’язку https://cip.gov.ua/ua/news/r. Це рекомендації, як безпечно використовувати свій телефон та залишався на зв'язку в будь-якій ситуації, які відомство зібрало в один файл. Один з операторів зв’язку скоротив посилання ДССЗЗІ та розіслав sms з адресою bit.ly/3a9xyto. Це посилання також веде на сайт ДССЗЗІ та є безпечним. Повідомлення надходять від імені Ukraine.

У ДССЗЗІ повідомляють: російські інформаційні війська розпочали атаку із закликами не відкривати посилання і не завантажувати файлу, аби позбавити українців доступу до корисної інформації. Держспецзв’язку запевняє: посилання із sms можна сміливо відкривати, ніякої загрози воно не становить.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись