Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Джозеф Байден заснув під час зустрічі з президентом Ізраїлю

Таку інформацію поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що під час зустрічі з президентом Ізраїлю Джо Байден мимоволі заснув. До публікацій автори додають кадр з відео зустрічі. Це — неправда. 

Фактчекери VoxCheck визначили, що пропагандисти обрізали оригінальне відео зустрічі з вигідним для себе моментом. Тоді президент США просто збився з думки й опустив головну вниз, виправивши себе. Автори видали це за «сон». 

Поширюючи цей фейк, пропагандисти хочуть дискредитувати Джо Байдена та показати, що Україну підтримують нібито «недолугі» політики. Агітпроп неодноразово ширив фейки про Байдена, які ми спростували. Зокрема, телеграм-аноніми стверджували, що Джо Байден «нюхав» підлітка чи що в нього виявили три руки. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись