Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк До української армії збираються мобілізувати 20 000 поліціянтів

Анонімні телеграм-канали та медіа, що поширюють проросійську риторику, зазначають, що Зеленський нібито «віддав наказ вивести поліціянтів з українських міст». І оскільки армію буцімто збираються поповнити працівниками Національної поліції, то українські міста, де «панує злочинність та свавілля», можуть залишитися без правоохоронців. Це — фейк.

Як зазначають фахівці проєкту StopFake, офіційні джерела не підтверджують, що віддавали такий «наказ». Ба більше, згідно з українським законодавством та Законом України Про внесення змін до законів України «Про Національну поліцію» та «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України» з метою оптимізації роботи поліції, зокрема під час дії режиму воєнного стану, поліціянти перебувають у категорії, яка має відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Також міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомляв, що за час великої війни в Україні зменшилася кількість злочинів.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати українську владу, посіяти страх серед суспільства та показати українців злочинцями. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк, що рівень злочинності в Україні зріс на 270%, бо людям роздали зброю.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись