Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake До української армії збираються мобілізувати 20 000 поліціянтів

Анонімні телеграм-канали та медіа, що поширюють проросійську риторику, зазначають, що Зеленський нібито «віддав наказ вивести поліціянтів з українських міст». І оскільки армію буцімто збираються поповнити працівниками Національної поліції, то українські міста, де «панує злочинність та свавілля», можуть залишитися без правоохоронців. Це — фейк.

Як зазначають фахівці проєкту StopFake, офіційні джерела не підтверджують, що віддавали такий «наказ». Ба більше, згідно з українським законодавством та Законом України Про внесення змін до законів України «Про Національну поліцію» та «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України» з метою оптимізації роботи поліції, зокрема під час дії режиму воєнного стану, поліціянти перебувають у категорії, яка має відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Також міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомляв, що за час великої війни в Україні зменшилася кількість злочинів.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати українську владу, посіяти страх серед суспільства та показати українців злочинцями. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк, що рівень злочинності в Україні зріс на 270%, бо людям роздали зброю.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join