Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк До лав ЗСУ нібито набирають підлітків з-поміж київських ліцеїстів

Російські телеграм-канали поширюють інформацію, мовляв, учні Київського військового ліцею імені Івана Богуна стали новобранцями ЗСУ й будуть залучені до бойових дій. 

Проте ця інформація не відповідає дійсності. Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. 

Київський військовий ліцей імені Івана Богуна – це середній навчально-виховний заклад, в якому навчаються підлітки 13-17 років, тобто ідеться про 8-11 класи. Ліцеїсти проходять військову підготовку, але вони не залучаються до дій Сил оборони, адже це суперечить чинному законодавству України. Служба за контрактом можлива лише після досягнення 18-річного віку.

Цей фейк про «мобілізацію українських підлітків» є частиною російської кампанії зі зриву мобілізації в Україні. Раніше ми вже неодноразово спростовували інформацію, що Зеленський нібито мобілізовує неповнолітніх.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись