Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Білий дім нібито оголосив, що IQ Байдена дорівнює 187

Пропагандисти поширюють в соцмережах фейк, нібито прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр у ранковому брифінгу 29 січня 2024 року повідомила, що 46-й президент США Джо Байден пройшов IQ-тест та отримав 187 балів. Мовляв, це робить його "найрозумнішим президентом в історії Сполучених Штатів". Втім це - фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Вони з'ясували, що пропагандисти посилаються на пресбрифінг, що відбувся 29 січня 2024 року, але на цьому брифінгу говорили про зовнішню політику Сполучених Штатів. Ніхто не обговорював тему IQ президента під час нього. Навіть на офіційному вебсайті Білого дому та в американських медіа немає жодних згадок про те, що IQ Джо Байдена становить 187.

Тема рівня IQ вже раніше використовувалася як аргумент у політичних суперечках, зокрема, Дональд Трамп безпідставно принижував гідність свого суперника Джо Байдена, виставляючи його менш розумним. "Детектор медіа" писав про соцмережу Дональда Трампа, де особистих кпинів проти Байдена та антиукраїнської риторики ще більше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись