Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Англосакси намагаються «нашкребти» юридичних підстав для крадіжки «незаконно» заарештованих російських активів

Про таке пишуть російські медіа з посиланням на слова Дмитра Медведєва. Мовляв, через резолюцію ООН щодо відшкодування Україні збитків під час війни англосакси «узаконюють» крадіжку російських коштів.

Генеральна Асамблея ООН на спеціальній сесії 14 листопада ухвалила резолюцію про виплати репарацій від Росії за збитки, завдані внаслідок повномасштабної агресії проти України. Авторами документа є Україна та ще майже пів сотні держав. За резолюцію проголосували 94 країни, ще 73 утрималися. «Проти» висловилися 14 країн. 

Документ визнає потребу у створенні спільного з Україною міжнародного механізму для відшкодування збитків, втрат або шкоди, що є наслідками дій Росії в Україні або проти України. Резолюція рекомендує членам ООН створити у співпраці з Україною міжнародний реєстр збитків для фіксації доказів. 

Поширюючи такі меседжі, Росія вкотре намагається  уникнути відповідальності за скоєні злочини. Раніше пропагандисти стверджували, що Росія має право «карати нацистів всюди» та почала війну «згідно зі статутом ООН».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись