Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Америці невигідна перемога України

Таку інформацію поширюють кремлівські ресурси з посиланням на аналітика Браяна Кларка та його статтю If America Pushes For A ‘Total’ Ukraine Victory It Could Mean Nuclear War («Якщо Америка наполягає на «тотальній» перемозі України, це може означати ядерну війну») на сайті 19FortyFive. Нібито Вашингтон хоче мати стабільні відносини з Росією, йому не потрібна перемога київського режиму в українському конфлікті, оскільки вона може спричинити ядерну війну з Росією.

На сайті 19FortyFive немає єдиної позиції щодо того, в якому руслі має вибудовуватися політика у сфері національної безпеки США, міжнародної політики, військової аналітики тощо. Це свого роду платформа, на якій можуть висловитися експерти з різними думками, зокрема й тими, що не збігаються з офіційною позицією Вашингтона.

Стаття, яку російська пропаганда представила як позицію Сполучених Штатів, — лише думка одного з аналітиків, який спеціалізується на зовнішній політиці США. У своїй статті Кларк не стверджує, що США визнали, що перемога України Штатам невигідна. Аналітик розмірковує щодо початкового сприйняття Росії як серйозного супротивника і висновків про те, що Україна не зможе довго захищати себе проти такого суперника,  натомість зараз змінилися позиції.

Насправді у США не припиняють заявляти про гарантовану підтримку аж до перемоги України, а радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван зазначив, що Росії доведеться залишити всі окуповані території в Україні.

Російські пропагандисти вкидають такі маніпулятивні думки з метою зменшення міжнародної підтримки для України, аби посіяти сумніви у доцільності боротьби України за свої території, виправдати агресію Росії, закликати США не провокувати Путіна, залякавши ядерною війною. Раніше пропагандисти поширювали інформацію, що у США більше не вірять у воєнну перемогу України над Росією. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись