Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Америці невигідна перемога України

Таку інформацію поширюють кремлівські ресурси з посиланням на аналітика Браяна Кларка та його статтю If America Pushes For A ‘Total’ Ukraine Victory It Could Mean Nuclear War («Якщо Америка наполягає на «тотальній» перемозі України, це може означати ядерну війну») на сайті 19FortyFive. Нібито Вашингтон хоче мати стабільні відносини з Росією, йому не потрібна перемога київського режиму в українському конфлікті, оскільки вона може спричинити ядерну війну з Росією.

На сайті 19FortyFive немає єдиної позиції щодо того, в якому руслі має вибудовуватися політика у сфері національної безпеки США, міжнародної політики, військової аналітики тощо. Це свого роду платформа, на якій можуть висловитися експерти з різними думками, зокрема й тими, що не збігаються з офіційною позицією Вашингтона.

Стаття, яку російська пропаганда представила як позицію Сполучених Штатів, — лише думка одного з аналітиків, який спеціалізується на зовнішній політиці США. У своїй статті Кларк не стверджує, що США визнали, що перемога України Штатам невигідна. Аналітик розмірковує щодо початкового сприйняття Росії як серйозного супротивника і висновків про те, що Україна не зможе довго захищати себе проти такого суперника,  натомість зараз змінилися позиції.

Насправді у США не припиняють заявляти про гарантовану підтримку аж до перемоги України, а радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван зазначив, що Росії доведеться залишити всі окуповані території в Україні.

Російські пропагандисти вкидають такі маніпулятивні думки з метою зменшення міжнародної підтримки для України, аби посіяти сумніви у доцільності боротьби України за свої території, виправдати агресію Росії, закликати США не провокувати Путіна, залякавши ядерною війною. Раніше пропагандисти поширювали інформацію, що у США більше не вірять у воєнну перемогу України над Росією. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join