Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У США більше не вірять у військову перемогу України над Росією

Нібито про це під час брифінгу заявив голова Комітету начальників штабів ЗС США генерал Марк Міллі, повідомили російські сайти. Мовляв, в американському військовому відомстві називають «низькими» шанси на успіх Збройних сил України на полі бою.

Насправді генерал Міллі цього не говорив. Він лише припустив, що ймовірність того, що Україна звільнить усю свою територію виключно військовим шляхом і протягом найближчих кількох тижнів, незначна. Водночас Міллі наголосив, що ймовірність перемоги Росії над Україною «близька до нуля», оскільки Росія не досягла своїх стратегічних цілей в Україні, і зараз не може досягти оперативних та тактичних цілей.

Російські пропагандисти, перекручуючи слова американського генерала, намагаються знецінити сили української армії на фоні своїх поразок на фронті і інформаційно перевести тему з того, що Україна досягла великих успіхів в обороні на те, що нібито Пентагон ймовірно перестане підтримувати українську армію. Детальніше

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись