Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Агенти безпеки в українських потягах почнуть шукати «нелояльних до режиму Зеленського пасажирів»

Пропагандисти, що поширюють проросійську риторику в соцмережах, стверджують, що в Україні на вокзалах та в потягах скоро почнуть свою роботу таємні агенти, які нібито шукатимуть серед пасажирів «нелояльних до влади та режиму Зеленського» людей. Це маніпуляція.

На неї звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони зʼясували, що 9 жовтня пресслужба «Укрзалізниці» повідомила про початок роботи перших маршалів залізничної безпеки. Станом на зараз працівники відомчої охорони працюють на одному з популярних західних напрямків, що потребує більшої уваги для кращої безпеки пасажирів. За словами представників «Укрзалізниці», головним завданням маршалів є контроль ситуації в пасажирських перевезеннях та своєчасне реагування в разі потреби. Вони відзначають, що така робота є нормальною практикою для компаній з пасажирських перевезень. Наприклад, така практика використовується у США, Канаді, Індії, Ізраїлі, Великій Британії, Сингапурі тощо. Нововведення повʼязані з воєнними діями на території України.

Поширюючи подібні маніпуляції, пропагандисти хочуть особисто дискредитувати Президента України Володимира Зеленського. Мовляв, він встановлює в Україні диктатуру та знищує своїх критиків навіть під час звичайних пасажирських перевезень. «Детектор медіа» вже неодноразово спростовував інші фейки та маніпуляції, що стосуються Зеленського. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись