Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Бахмуті вбили Ігоря Танцюру, командувача підрозділів територіальної оборони

Таку інформацію поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, начебто у Бахмуті вбили командувача підрозділів територіальної оборони Ігоря Танцюру. Мовляв, українська ТрО така недолуга, що росіянам швидко вдалося нейтралізувати ворога. Це — неправда. 

На кейс звернули увагу фактчекери проєкту VoxCheck, які визначили, що інформація неправдива. Сили територіальної оборони також спростували це повідомлення. Речник ТрО Денис Зелінський сказав у коментарі для Суспільного, що «всі цілі». Після чого командир 127 бригади ТрО ЗСУ також заявив Суспільному, що відбулася невдала спроба усунути командувача Танцюру.

Нагадаємо, раніше аналітикині та аналітики «Детектора медіа» спростували фейк, буцімто Росія ліквідувала всіх командувачів. Крім того, спростували кейс про знищення іншого командувача ТрО.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись