Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія ліквідувала українських командувачів

Кремлівські пропагандистські медіа та анонімні телеграм-канали поширюють інформацію про те, що російські військові ліквідували українських командувачів. Це — неправда.

Цю інформацію спростувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. У своєму телеграм-каналі вона написала, що «всі живі», й зазначила, що протягом тижня з’явилося три повідомлення про ліквідацію українських командувачів.

У такий спосіб агітпроп намагається посіяти паніку серед українців. Мовляв, вони знищують військове керівництво, отже, скоро Україну буде нікому захищати. Також пропагандисти сподіваються деморалізувати українських військових та підняти дух російських. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк, що в Києві начебто вбили генерал-майора Володимира Олійника, командувача підрозділів територіальної оборони.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись