Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Французька студія випустила мультсеріал про Зеленського, який намагається втекти з грошима партнерів

У мережі з’явилася третя серія мультсеріалу «Ukraine Inc.» про Володимира Зеленського, яку випустила нібито французька анімаційна студія. Автори пишуть, що мультфільм буцімто показує «суворі будні» України, а Зеленський відправляє українців у «м’ясорубку». У третій серії президент України змінює обличчя, щоби просити грошей у партнерів, а наприкінці серії намагається з цими грошима втекти. Це — фейк.

Як зазначають фахівці Центру протидії дезінформації, в інтернеті неможливо знайти згадку про «французьку студію», а новини про серіал поширюють кремлівські пропагандистські медіа. Тож із цього випливає висновок, що росіяни самі створили мультсеріал.

Агітпроп використовує тактику висміювання з метою створити ілюзію, що президента України зневажають у Європі. У такий спосіб пропагандисти намагаються маніпулювати почуттями українців. Раніше «Детектор медіа» розповідав про першу серію мультсеріалу «Ukraine Inc.», у якій ідеться про те, що Зеленський на запит Заходу запускає «воєнну м’ясорубку» — виряджає українців на смерть.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись