Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Французька студія випустила мультсеріал про Зеленського, який намагається втекти з грошима партнерів

У мережі з’явилася третя серія мультсеріалу «Ukraine Inc.» про Володимира Зеленського, яку випустила нібито французька анімаційна студія. Автори пишуть, що мультфільм буцімто показує «суворі будні» України, а Зеленський відправляє українців у «м’ясорубку». У третій серії президент України змінює обличчя, щоби просити грошей у партнерів, а наприкінці серії намагається з цими грошима втекти. Це — фейк.

Як зазначають фахівці Центру протидії дезінформації, в інтернеті неможливо знайти згадку про «французьку студію», а новини про серіал поширюють кремлівські пропагандистські медіа. Тож із цього випливає висновок, що росіяни самі створили мультсеріал.

Агітпроп використовує тактику висміювання з метою створити ілюзію, що президента України зневажають у Європі. У такий спосіб пропагандисти намагаються маніпулювати почуттями українців. Раніше «Детектор медіа» розповідав про першу серію мультсеріалу «Ukraine Inc.», у якій ідеться про те, що Зеленський на запит Заходу запускає «воєнну м’ясорубку» — виряджає українців на смерть.

Author: Марина Крижня,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join