Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Війна в Україні переростає у Третю світову

Такий меседж поширюють проросійські телеграм-канали. Мовляв, Україна і Росія залучають підтримку:  Байден їде до Києва, а Сі Цзіньпін — до Москви. 

Однак, цей меседж побудований на маніпуляції. Джо Байден справді відвідав Київ, проте візит лідера Китаю до Москви поки лише запланований на найближчі  місяці. Попри безпрецендентну воєнну допомогу, яку отримує Україна від початку повномасштабного вторгнення, Західні партнери неодноразово говорили, що їхні військові не воюють та не воюватимуть в Україні. У повідомленнях щодо можливого приїзду Сі Цзіньпіня до Москви також ідеться про активнішу роль Китаю у припиненні війни.

Меседж про початок Третьої світової не новий, його просували ще на початку повномасштабного вторгнення. Також нещодавно у мережі поширювали змонтоване відео з виступу Джо Байдена, на якому він нібито підтверджує початок Третьої світової. У такий спосіб російська пропаганда використовує тактику залякування. Крім того, цей меседж використовують і для пояснення тривалості та невдач так званої «спеціальної воєнної операції» — мовляв, Росія воює не лише з Україною, а й з «колективним Заходом».  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join