Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Літак-розвідник НАТО збиратиме інформацію для захоплення Заходу України

У соціальних мережах та телеграм-каналах поширюють інформацію, що літак-розвідник НАТО Boeing E-3 Sentry, який нещодавно прибув до Румунії, нібито братиме участь в операції Польщі щодо захоплення території західних областей України. Одним із  джерел таких повідомлень є телеграм-канал Іллі Киви. Це — маніпуляція.

Американський літак Boeing E-3 Sentry, який використовують для дальнього радіолокаційного виявлення, справді нещодавно прибув до Румунії. Він моніторитиме російську військову активність на східному кордоні НАТО. «Операції з захоплення території Заходу України» — вигадка агітпропу. Як зазначає StopFake, саме російська агресія та повномасштабне вторгнення в Україну змусили НАТО посилити безпекові заходи на своєму східному кордоні.

Російська пропаганда постійно просуває наратив, що Польща має намір захопити Захід України. Раніше в межах цього наративу пропагандисти розповідали, що Польща вважає Захід України своєю «колонією». Також агітпроп поширював фейки про референдум щодо приєднання Заходу України до Польщі та переконував, що Захід України віддадуть Польщі, якщо Варшава виплатить США борг замість Києва.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join