Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У мережі поширюють фейковий лист про підготовку до референдуму про приєднання західних областей України до Польщі

Центр протидії дезінформації повідомляє, що у Twitter поширюють черговий фейковий лист начебто від імені Посольства Республіки Польща в Україні. У листі йдеться про проведення заходів, «спрямованих на вивчення громадської думки мешканців Львівської та Волинської областей України», які «…пропонують реалізовувати згідно з раніше встановленим планом».

Фото фейкового листа поширюють з коментарями, що нібито польські дипломати намагаються загарбати західні регіони та готуються до проведення референдуму. 

Речник польського МЗС Лукаш Ясіна заперечив існування такого листа  та зазначив,  що повідомлення про підготовку до референдуму про приєднання західних областей України до Польщі є дезінформацією і черговою спробою розпалити суперечки між Польщею та Україною. 

Раніше пропагандисти поширювали фейкові фото нібито бюлетенів для голосування за вихід Львівщини зі складу України та приєднання до Польщі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись