Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У мережі поширюють фейковий лист про підготовку до референдуму про приєднання західних областей України до Польщі

Центр протидії дезінформації повідомляє, що у Twitter поширюють черговий фейковий лист начебто від імені Посольства Республіки Польща в Україні. У листі йдеться про проведення заходів, «спрямованих на вивчення громадської думки мешканців Львівської та Волинської областей України», які «…пропонують реалізовувати згідно з раніше встановленим планом».

Фото фейкового листа поширюють з коментарями, що нібито польські дипломати намагаються загарбати західні регіони та готуються до проведення референдуму. 

Речник польського МЗС Лукаш Ясіна заперечив існування такого листа  та зазначив,  що повідомлення про підготовку до референдуму про приєднання західних областей України до Польщі є дезінформацією і черговою спробою розпалити суперечки між Польщею та Україною. 

Раніше пропагандисти поширювали фейкові фото нібито бюлетенів для голосування за вихід Львівщини зі складу України та приєднання до Польщі.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join