Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж «Відступати нікуди — за нами Москва»

Російська пропаганда почала активно спекулювати у внутрішньому інформаційному просторі одним із ключових лозунгів Другої світової війни. Мовляв, вже «здали “російський” Херсон», а що далі? Ба більше, під такими гаслами відбувся нібито «протест» мешканців Санкт-Петербурга. В український інфопростір цей меседж потрапив через телеграм-канали, проте його не слід розуміти буквально.

У російському дискурсі вираз «Відступати нікуди — за нами Москва» загалом використовують у сенсі «вирішального бою», «бою на смерть» чи «останньої лінії оборони». Однак цілком очевидно, що жодної фізичної небезпеки для Москви немає. Власне, Україна ніколи не висловлювала намірів атакувати російські території (крім ураження законних воєнних цілей) та не зазіхала на державний суверенітет Росії. Українська армія захищає та деокуповує виключно українські території, в межах, визначених українським та міжнародним законодавством. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись