Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція ЗСУ обстріляли офіс місії ООН в Сєверодонецьку

Російські ЗМІ  поширили новини  про те, що українські військові обстріляли з хаймарсів «місію ООН» в Сєвєродонецьку. Це – маніпуляція. Як повідомляє StopFake, місія ООН не працює в місті понад 7 місяців. Наступного дня після обстрілів у зведенні Генштабу повідомлялося, що ЗСУ 30 вересня вразили 6 командних пунктів росіян.  Що саме зараз міститься в колишній будівлі місії ООН невідомо -  але фактчекери знайшли відео, на якому біля будівлі, де  до березня 2022 року була розташована місія ООН, стоїть військова техніка окупантів. Це може бути одним з підтверджень того, що в будівлі  був розташований командний пункт.

Заголовки про «враження офісу місії ООН» російські пропагандисти  поширюють, аби просунути  меседж, що українські військові  обстрілюють цивільні об’єкти.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись