Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленський нібито прагне втягнути США у велику війну

Російські пропагандистські ресурси поширюють хибні твердження про те, що Президент України Володимир Зеленський нібито прагне за допомогою хитрощів втягнути США у війну з Росією. Пропагандисти стверджують, що під час свого візиту до США Зеленський хотів домогтися дозволу на удари по території Росії і, мовляв, у такий спосіб затягнути Вашингтон у прямі бойові дії. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Насправді Україна розвиває співпрацю зі США та іншими західними партнерами винятково з метою здобуття підтримки для захисту своєї територіальної цілісності відповідно до міжнародного права і Статуту ООН. Київ не має на меті втягнути Захід у війну. Дозвіл на використання західної далекобійної зброї проти цілей на території Росії необхідний для того, щоб послабити агресора і змусити його сісти за стіл переговорів на справедливих умовах.

Цей фейк є частиною інформаційної кампанії Росії, спрямованої на залякування західних країн і спроби підірвати їхню рішучість продовжувати надавати військову допомогу Україні. Наратив про «ескалацію, яка призведе до війни США і Росії» використовується для створення напруги і страху серед західних партнерів, щоб змусити їх знизити підтримку України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись