Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Завод «Азот» у Сєвєродонецьку заблокований. Українські «націоналісти» шукають контакти для переговорів.

Російські пропагандистські медіа та телеграм-канали поширюють «новину», посилаючись на так званого посла терористичного угруповання на тимчасово окупованих територіях Луганської області Родіона Мірошника, буцімто близько 400 українських військових ховаються на території «Азоту» і не можуть звідти вийти. Нібито деякі з них намагаються вийти на контакт із підрозділами Росії і так званої «ЛНР» і навіть висувають свої умови – випустити їх до Лисичанська разом із «заручниками», а їм кажуть складати зброю і здаватися у полон.

Інформація про блокування «Азоту» – брехня, яку поширюють російські пропагандисти. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Всі інші "деталі", описані в скрині – хвора фантазія Мірошника. Для довідки: Родіон Мірошник - кремлівська підстилка і брехун», - написав Гайдай у Facebook. Він наголосив, що Збройні Сили України тримають промзону Сєвєродонецька і знищують російську армію в місті.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись