Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Китайська делегація влаштувала демарш під час виступу Володимира Зеленського на азіатському саміті з безпеки Shangri La Dialogue, який проходив 10-11 червня у Сінгапурі.

Президент України виступав в онлайн-режимі. Російські медія та деякі українські видання опублікували новину про демарш із посиланням на допис у твіттер старшої політичної аналітикині Центру азіатських досліджень Олівії Енос. Наче вона написала, що під час виступу Зеленського китайська делегація залишила зал. Під час трансляції на форумі виступу Зеленського цей момент не було показано.

Наразі такого допису на сторінці Олівії Енос немає, вона видалила свою публікацію та ретвітнула допис професорки Джорджтаунського університету та старшого наукової співробітниці з безпеки Азіатсько-Тихоокеанського регіону, IISS Лінн Куок, яка зазначила, що «президент Зеленський виступає зі зворушливою промовою на SLD22, підкреслюючи зв’язки між подіями в Європі та Азії».

Українська амбасадорка у Сінгапурі Катерина Зеленко зазначила, що під час виступу Президента України у залі, де проходить саміт був аншлаг.

У своєму виступі на саміті президент України наголосив, що через те, що Росія блокує експорт зерна через українські порти, у країнах Азії та Африки можливий голод. Зеленський додав, що Росія розпочала проти України війну, намагаючись повернути світ у старі часи, коли свобода народів та життя людей не мали жодного значення.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись