Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Заксенхаузен готовий розмістити українських біженців на місці колишнього концтабору

У соціальних мережах та на російських сайтах поширюють інформацію про те, що адміністрація Меморіалу колишнього концтабору Заксенхаузен у Німеччині запропонувала українським біженцям прожити на його території. Стверджують, що музей концтабору Заксенхаузен запропонував на своїх сторінках у Facebook та Instagram розмістити українських біженців у «спеціально побудованому тимчасовому готелі».

Адміністрація Меморіалу Заксенхаузен спростувала подібну інформацію та заявила, що ніколи не пропонувала розмістити українських біженців на території колишнього концтабору. Фотографії бараків із написами «Ласкаво просимо додому» на тлі українського прапора є умисне зміненою версією знімку, раніше опублікованого на німецькому сайті для туристів. У пресслужбі Фонду меморіалів Бранденбурга заявили, що все вказує на схему російської цифрової пропагандистської війни. Керівництво Меморіалу Заксенхаузен вже повідомило про цей інцидент у поліцію. Детальніше.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись