Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Рубіжному знайшли «таємну біолабораторію», де «ставили досліди на людях»

 У новинах російського державного телеканалу «Россия 1» показали сюжет про «таємну біолабораторію» у Рубіжному, яка на замовлення країн Заходу робила досліди на місцевих мешканцях "за копійки". Російські пропагандисти побували на підприємстві «МІКРОХІМ», яке знає вся Європа, і заявили, що насправді воно виробляло всілякі препарати для Збройних сил України, у тому числі накротики для притуплення болю і відчуття страху, та тестувало «біологічні розробки» на місцевих мешканцях і своїх працівниках. Однак це – неправда.

Глава Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зазначив: «Звичайно, не обійшлося без документів із грифом "таємно" та тестування препаратів на "молодих місцевих жителях".

Російські пропагандисти зуміли вмістити в одному ролику стільки вигадок, що можна привітати з рекордом в абсурдності».«Як в це може повірити твереза людина? Твереза – ні. Але ж то росіяни. Бо товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «МІКРОХІМ»» увійшло до числа лідерів вітчизняної фармацевтичної галузі, випускаючи більш ніж 70 найменувань готових лікарських засобів та сім найменувань фармацевтичних субстанцій для виробництва готових лікарських засобів», – поділився Гайдай.З початку повномасштабної війни Росії проти України росіяни неодноразово заявляли про лабораторії для розробки біологічної зброї.

Останній з фейків росіяни поширили на початку липня, нібито американці розводили кліщів в Україні, щоб збільшити захворюваність на бореліоз у прикордонних районах Росії.Детально про так звані біолабораторії можна почитати за посиланням.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись