Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На зупинці в Енергодарі Запорізької області виявлено саморобний вибуховий пристрій

У тимчасово окупованому Енергодарі росіяни через свої телеграм-канали опублікували фейк про нібито «попередження теракту» на зупинці громадського транспорту, де знайшли саморобний вибуховий пристрій.

Інформацію щодо можливого «теракту» спростував міський голова Енергодара Дмитро Орлов. Він закликав жителів міста не вірити окупантам та довіряти лише перевіреним джерелам інформації. Мер Енергодара повідомив, з якою метою росіяни влаштовують подібні провокації.

«Навіщо це р(ф)ашистам? Ну, по-перше, це необхідність доповідати «наверх» про свою бурхливу діяльність. Їхні командири такі ж придуркуваті, як і вони, вирощені на телебаченні соловйова/скабєєвої, тому вірять в маячню, яку їм надсилають в звітах. По-друге, таким чином вони хочуть виправдати весь той терор, який чинять в місті. Нібито всі їх викрадення та катування жителів — це боротьба з підпіллям. І знову ж таки, вони помиляються в оцінці критичного мислення місцевого населення. З вас регочуть, загарбники, розуміючи вашу нікчемність. По-третє — оркам вигідно створити образ «партизан», на яких можна списувати свої рукожопні прорахунки. Користуйтесь перевіреними джерелами інформації. Вмикайте критичне мислення. Не довіряйте загарбникам і окупантам», — написав Дмитро Орлов.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись