Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Дніпро заражений отруйним токсином – компонентом ракетного палива

Такий фейк поширила російська пропаганда. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зазначають, що повідомлення про викид гептилу почали ширитися після ворожого удару по «Південмашу» у Дніпрі. Та усі вони — неправдиві.

15 липня у Дніпрі росіяни вдарили шістьма ракетами по Південному машинобудівному заводу та по вулиці поряд з нимУ Центрі стратегічних комунікацій розповіли, що росіяни справді могли спричинити витік гептилу та вчинити теракт, який за масштабами можна порівняти з ядерною катастрофою.

Однак ще на початку повномасштабної війни Росії проти України гептил і його похідні на Південмаші екстрено утилізували, повідомив місцевий штаб тероборони.«Витоку не було. А чутки розповсюджують вороги, щоби поширити панічні настрої. Гептил – вкрай небезпечний для людини компонент ракетного палива», – ідеться у повідомленні Центру.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись