Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Західні партнери нібито почали публічно обговорювати заміну Зеленського

Пропагандисти в анонімних телеграм-каналах поширюють інформацію, нібито на Заході активно обговорюють можливу заміну Зеленського. Мовляв, він втратив довіру партнерів. Про це, зокрема, заявив улюбленець російської пропаганди Скотт Ріттер.

Втім ці твердження не мають жодних підстав і є абсолютно безпідставними. На це звертають увагу фахівці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вони зазначають, що Скотт Ріттер – це відомий пропагандист, якого активно використовує російська пропаганда. Він є колишнім інспектор ООН з озброєнь в Іраку, засудженим у 2011 році за педофілію та інші злочини. Його умовно-достроково звільнили після 2,5 років ув’язнення. 

Меседж про те, що Захід нібито «шукає заміну Зеленському», є частиною російської пропаганди, спрямованої на те, щоб переконати українців у відсутності суверенітету та в надмірній залежності України від Заходу. Ці повідомлення також мають на меті дискредитувати українське керівництво, створюючи образ президента як невдахи, який ось-ось буде усунений за вказівкою його «заокеанських господарів».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись