Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські військові нібито почали грабувати магазини, бо їх перестали годувати

Пропагандисти поширюють в анонімних телеграм-каналах інформацію, буцімто українських військових перестали годувати, через що адміністрації магазинів у Покровську закликають військових не грабувати їхні заклади, оскільки «люди також хочуть їсти». Втім це - фейк.

Про це пишуть фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО. Вони нагадують, що такі фейки мають на меті дискредитувати Збройні Сили України в очах українського суспільства. Їх поширення спрямоване на те, щоб створити образ безвідповідальних військових, які нібито порушують права цивільних. Це інформаційна атака, спрямована на зниження морального духу та довіри до захисників України, особливо в умовах важких боїв та тимчасової окупації окремих територій.

Метою подібних фейків також є викликати напруження між військовими та цивільним населенням, зобразити українських солдатів як загрозу власному народу, що підриває єдність країни у її боротьбі проти російської агресії. Окрім цього, такі вкиди можуть впливати на міжнародне сприйняття, представляючи ЗСУ в негативному світлі, що відповідає стратегії Кремля з підриву підтримки України з боку Заходу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись