Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Західна преса визнала, що санкції проти Росії не діють

Російська пропаганда поширює новину про те, що начебто The New York Times (NYT) констатувало провал антиросійських санкцій. Мовляв, «спроби Заходу задушити експорт російської нафти повертаються до нього бумерангом». Але це – маніпуляція, пише VoxCheck.

У липні в NYT оприлюднено статтю, в якій досліджено дію антиросійських санкцій. Насправді вони не спрацювали так, як потрібно і не так швидко, як сподівалися західні уряди. Але це не означає, що санкції не діють взагалі чи не вплинуть на економіку Росії надалі. Автори статті NYT визнають, що зупинити війну, як сподівалися на Заході, у такий спосіб поки що не вдалося. Але не всі санкції вже почали діяти, а дія деяких буде ефективною надалі. Тому теза російської пропаганди про «визнання поразки» санкційної політики — чергова маніпуляція.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись