Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Українці закликають президента до перемовин з Росією

Російські пропагандистські ЗМІ поширюють новину про те, що українці закликають керівництво країни до перемовин з Росією «заради збереження життів мирних людей». На доказ цієї новини вони наводять єдину петицію, що була створена на сайті Президента України 26 липня.

Петиція справді існує, за майже дві доби вона набрала менш як 500 голосів, але навіть якщо вона набере необхідні 25 тисяч голосів, реальну картину суспільних настроїв в Україні вона не зображає.

Як  повідомляє StopFake, нещодавнє дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) абсолютна більшість українців не готова до територіальних поступок або компромісів з Росією навіть у разі, якщо це затягує війну та загрожує незалежності країни. У липні  людей, не готових до компромісів з Росією навіть побільшало: у травні не готових на поступки було 82%, а в липні – 84%. Тож, попри існування, петиції, українське суспільство зараз не  сприймає компроміс як можливий варіант завершення війни.

Окрім поширення цієї маніпуляції, російське видання «Ізвестія» просто збрехало: воно стверджує, що петиція зібрала 30 тисяч голосів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись