Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Захід нібито пропонував Росії «прибрати» Зеленського та давав координати

Російські ресурси поширюють інформацію, що Захід нібито двічі передавав Росії координати місцеперебування президента України з метою його вбити, позаяк Зеленський уже «не влаштовує уряди західних країн». Повідомляючи це, росіяни посилаються на проросійського політолога Михайла Павліва.

Насправді це ― фейк. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Міжнародні партнери України визнають президента Зеленського як законно обраного українським народом. Водночас саме Росія через своїх агентів неодноразово готувала на нього замах. Поширюючи цю дезінформацію, Москва намагається перекласти відповідальність на Захід.

Цей фейк російської пропаганди спрямований на псування відносин між Україною та її міжнародними партнерами. У Центрі додають, що поширення подібної брехні відбувається в рамках довготривалої російської інформаційної операції щодо «нелегітимності Зеленського».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись