Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Захід може не сподіватися на перемогу України

Російські ЗМІ поширюють новини, в яких стверджують: генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликає Захід не сподіватися на перемогу Києва. І готуватися до перемовин, — хоча й не відомо, коли вони почнуться. Це — маніпуляція, на яку звернув увагу фактчекінговий проєкт StopFake.

Частково слова Столтенберга були взяті з його великого інтерв’ю програмі World at One, Radio 4, на BBC, але в ньому він нічого не говорив про потребу у підготовці до перемовин чи про визнання неминучої поразки України в цій війні. Навпаки, він сказав, що Заходу потрібно готуватися до довготривалої підтримки України через те, що війна йде на виснаження, і вона швидко не припиниться. Але і в цьому інтерв’ю, і в інших, Столтенберг неодноразово говорив, що перед тим, як сідати за стіл переговорів, якими закінчується будь-яка війна, Україна має завдати поразки Росії на фронті. І в української армії є такі плани і можливості, які ЗСУ вже неодноразово продемонстрували.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись