Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Заборона громадянам Росії в'їжджати до країн Євросоюзу є проявом нацистської політики

Українські й російські ЗМІ поширили цю новину з посиланням на міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Про це він сказав на засіданні так званого «Першого міжнародного антифашистського конгресу», який «покликаний стати платформою для відстоювання історичної правди про вирішальний внесок СРСР у розгром фашизму в роки Другої світової війни, а також для протидії поширенню нацистської ідеології».

За словами російського міністра, з високих європейських трибун активно просувається русофобська ідея щодо заборони всім російським громадянам в'їзду до країн Євросоюзу, і це є яскравий прояв нацистської політики.

Наразі немає заборони щодо шенгенських віз для громадян Росії. 31 серпня міністри закордонних справ Євросоюзу на зустрічі обговорять візові обмеження для росіян на тлі війни в Україні. Та російські пропагандисти уже активно просувають меседж, що заборона шенгенських віз для росіян – це дискримінація за національною ознакою, і така поведінка Європи нагадує поведінку нацистської Німеччини.

Отже, пропагандисти хочуть викликати в Європи вину за те, що вона не вдячна Росії за розгром фашизму в роки Другої світової війни та уникають інформації, що Європа ввела санкції проти Росії через повномасштабне вторгнення її армії в Україну.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись