Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна застосувала хімічну зброю проти російських військових у Запорізькій області

Про це повідомили у міністерстві оборони Росії. Нібито у кількох російських військових, які перебували на території окупованої Запорізької області України, було виявлено отруйну речовину – ботулотоксин типу «В». Ця речовина є органічною отрутою штучного походження»

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що вони отруїлися алкоголем.

«Так ось, уважно ознайомившись з офіційною заявою Міністерства оборони Росії щодо отруєння військових російської окупаційної армії в українському місті Василівка Запорізької області та звинуваченням України у використанні "хімічної зброї" (до речі, вони про це кажуть з усією серйозністю), можемо сказати таке (теж серйозно):

Надмірне вживання дешевого неліцензійного алкоголю в 40-градусну спеку разом із простроченими сухпайками "армії Росії" абсолютно точно може призводити до непередбачуваних наслідків. Українська земля ніколи не буде гостинною до російських окупантів. Нескінченна блювота — це ще найкраще, що може на вас тут чекати. Однак розуміємо, що чекати від вас адекватності — не на часі, тому продовжуйте розповідати "байки доброї волі" про масштабне використання "алкогольної хімічної зброї""», – відповів Подоляк.

Раніше у міноборони РФ фіксували нібито хіматаку на російських військових з українського безпілотника та знаходили безпілотні апарти ЗСУ для розпилення хімічних речовин.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись