Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Євросоюз створив «центри підготовки українських диверсантів» для операцій на Донбасі

Таку інформацію просувають російські медіа. Мовляв, країни Європейського Союзу стануть «базою для натаскування нацистських бойовиків», які мають проводити «терористичні операції» проти «мирного населення» на Донеччині.

Ця інформація у російських медіа з’явилася після того, як Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель 22 серпня журналістам повідомив про плани ЄС організувати місію з підготовки військовослужбовців Збройних сил України для ефективного протистояння російській агресії.

Як такої спільної місії ЄС наразі не існує: очільник європейської дипломатії повідомив, що питання про запуск великої програми навчання українських військових користуванню західним озброєнням обговорять наприкінці серпня на зустрічі міністрів оборони ЄС у Празі, повідомляє StopFake.

Отже, Європейський Союз та Україна не займаються «підготовкою терористів». Насправді саме Росію можна звинуватити у підготовці терористів, оскільки вона розпочала війну проти України, вбиває цивільне населення і знищує українські міста та села. Поширюючи тезу про «центри підготовки українських диверсантів» для операцій на Донбасі, Росія відвертає увагу від власних воєнних злочинів на Сході України.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись