Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські військові розстріляли соняшники, а похизувалися, що підрозділ ЗСУ

Міноборони Росії опублікувало відео, на якому, як стверджується, російські окупанти, «знищують підрозділ ЗСУ». Нібито на відео видно, як «вогнем із реактивних піхотних вогнеметів Шміль знищили наступні підрозділи ЗСУ і не допустили їхнього прориву».

Насправді на відео видно, як російські військові знищують соняшники, пише видання «Настоящее время». Згідно з метаданими, відео було записано 31 липня і називається Заняття_1ДШБ_в2, що може свідчити про те, що зняті армійські тренування. Очевидно, це заняття зі стрільби, на це вказує те, що оператор спокійно стоїть біля військових.

Російська пропаганда неодноразово приписує собі «перемоги» і знімає на відео постановку ударів. На одному з таких відео видно, як журналіст дає вказівку військовому, коли розпочинати постріли, щоб записати «яскраве» включення.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись