Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як російська пропаганда заохочує вбивати українських дітей

Через своїх пропагандистів Росія неформально визнає відповідальність за ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит» 8 липня 2024 року й намагається переконати своїх громадян у «правильності» подібних атак. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Наприклад, одне з російських видань, відоме своєю «радикально православною» риторикою, оприлюднило статтю пропагандиста Перли, який заявляє, що удар по дитячій лікарні в Києві – це не випадковість. Автор закликає не жаліти українських дітей і використовує як виправдання маніпуляції на темі «дітей Донбасу», яку Росія широко експлуатує вже впродовж 10 років для прикриття своїх злочинів проти України. Також пропагандист підкреслює, що в Україні «немає мирного населення», бо абсолютно всі українці для росіян ― вороги. 

Отже, російська пропаганда в черговий раз показала свою людожерську сутність. Пропагандисти, які розпалюють ненависть до українців і фактично заохочують до геноциду, мають постати перед міжнародним судом як співучасники злочинів Росії проти України. Раніше ми писали, що ще один російський пропагандист Красовський уже неодноразово закликав убивати українських дітей.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись