Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як Росія веде пропаганду на ТОТ через молодіжні організації

Росія продовжує вкладати великі ресурси в ідеологічну обробку молоді на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), розширюючи мережу спеціально створених для цього організацій. Зокрема, на ТОТ за сприяння місцевих гауляйтерів триває набір до всеросійської спільноти дітей та молоді «Рух перших», створеної 18 грудня 2022 року за ініціативи президента Росії Путіна. Також проводяться різноманітні пропагандистські заходи для місцевих школярів і студентів. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Щодо спільноти «Руху перших», то вона є реінкарнацією радянських практик виховання молоді ― організацій піонерів і комсомольців. Вдаючись до старих перевірених методів, Кремль намагається досягти відразу декілька цілей:

– ідеологічно виховати молодь на ТОТ у дусі лояльності до Росії;
– запобігти будь-якого спротиву, контролюючи настрої молоді;
– інтегрувати місцеву молодь у російський простір;
– сформувати кадри для адміністративних, політичних і військових структур на ТОТ.

Цей молодіжний рух є частиною масштабної програми з посилення впливу та контролю дітей і молоді на тимчасово окупованих територіях.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись