Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як Росія поширює проросійські наративи в Ізраїлі

Росіянам вдалося створити мережу власних контактів серед місцевих журналістів і політиків в Ізраїлі, які стають інструментами впливу в регіоні. Про це пише Israel Hayom, посилаючись на ізраїльські спецслужби. Ці контакти активно використовуються для поширення російської пропаганди та дезінформації, спрямованої на підрив стабільності в Ізраїлі.

Центр протидії дезінформації при РНБО України наголошує, що з аналізу діяльності росіян у медіапросторі Ізраїлю виявлено, що Кремль використовує широкий арсенал для просування пропаганди в ньому. Це включає як традиційні, так і нові методи, що дають змогу максимально ефективно впливати на громадську думку.

Ключові технології включають:

- Створення вебсайтів, що маскуються під ізраїльські медіа. Вони виглядають як справжні новинні ресурси, але насправді поширюють проросійську інформацію і дезінформацію;

- Поширення проросійських повідомлень у коментарях популярних політичних груп у соціальних мережах. Це дає змогу формувати громадську думку і підтримувати потрібні наративи серед населення;

- Поширення антиукраїнських публікацій, зокрема інтерв'ю з ізраїльськими військовими та політичними діячами, які закликають до продовження співпраці з Росією. Ці матеріали мають на меті підривати підтримку України та виправдовувати російську агресію.

Ізраїльські спецслужби активно відстежують ці спроби впливу і працюють над їх нейтралізацією, але проблема залишається актуальною і вимагає постійної уваги та протидії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись