Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Як Росія поширює проросійські наративи в Ізраїлі

Росіянам вдалося створити мережу власних контактів серед місцевих журналістів і політиків в Ізраїлі, які стають інструментами впливу в регіоні. Про це пише Israel Hayom, посилаючись на ізраїльські спецслужби. Ці контакти активно використовуються для поширення російської пропаганди та дезінформації, спрямованої на підрив стабільності в Ізраїлі.

Центр протидії дезінформації при РНБО України наголошує, що з аналізу діяльності росіян у медіапросторі Ізраїлю виявлено, що Кремль використовує широкий арсенал для просування пропаганди в ньому. Це включає як традиційні, так і нові методи, що дають змогу максимально ефективно впливати на громадську думку.

Ключові технології включають:

- Створення вебсайтів, що маскуються під ізраїльські медіа. Вони виглядають як справжні новинні ресурси, але насправді поширюють проросійську інформацію і дезінформацію;

- Поширення проросійських повідомлень у коментарях популярних політичних груп у соціальних мережах. Це дає змогу формувати громадську думку і підтримувати потрібні наративи серед населення;

- Поширення антиукраїнських публікацій, зокрема інтерв'ю з ізраїльськими військовими та політичними діячами, які закликають до продовження співпраці з Росією. Ці матеріали мають на меті підривати підтримку України та виправдовувати російську агресію.

Ізраїльські спецслужби активно відстежують ці спроби впливу і працюють над їх нейтралізацією, але проблема залишається актуальною і вимагає постійної уваги та протидії.

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join