Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як Росія перевиховує дітей окупованої Луганщини у своїх спеціалізованих таборах

Окупаційна адміністрація Луганська під виглядом «виховання підростаючого покоління» мілітаризує українських дітей та підлітків, готуючи їх до участі у війні на боці Росії. На це звернули увагу фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО.

Вони з’ясували, що для ідеологічного впливу окупанти залучають чеченських бійців батальйону «Ахмат», які створили на Луганщині військовий табір під назвою «Академія дружби народів «Ахмат». Цим табором керують особисто Рамзан Кадиров та його близьке оточення. Він має на меті не лише виховання з використанням «патріотичних» цінностей, але й підготовку майбутніх бійців для російської армії.

У таборі діти проходять ідеологічну обробку та навчаються військовій справі, зокрема тактиці ведення бойових дій, користуванню зброєю та наданню допомоги пораненим. Програма включає інтенсивні тренування, фізичну підготовку та спеціальні навчання, які спрямовані на формування інших навичок, необхідних для участі у військових операціях. Окрім фізичної та військової підготовки, велика увага приділяється пропаганді та ідеологічному вихованню, щоб сформувати у дітей викривлене сприйняття дійсності та підпорядкувати їхню свідомість ідеям російської агресії. Такий підхід порушує міжнародні норми щодо захисту прав дітей та робить з них інструмент для політичних та військових цілей.

Мета таких таборів – підготовка українських підлітків до служби в російській армії та участі у бойових діях проти України. За допомогою цього табору Росія прагне створити нове покоління «кадирівців» – вірних прихильників режиму, готових виконувати накази беззастережно.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись