Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як Росія через освітні проєкти поширює свій вплив в Африці

14 жовтня 2024 року в російській пропагандистській медіашколі RT (Russia Today. ― Ред.) Academy стартував перший освітній курс для африканських журналістів. Навчання проводять «медіаексперти», зокрема працівники каналів RT та Ruptly. Згідно з повідомленням RT, у проєкті беруть участь представники з 35 африканських країн.

Своєю чергою, у Центрі протидії дезінформації пишуть, що насправді через такі медіапроєкти Росія намагається розширити свої зв'язки та вплив в африканських країнах. Також ідеться про вербування африканських журналістів, які після навчання можуть поширювати проросійські наративи у своїх країнах.

Це не єдиний проєкт, спрямований на посилення російського впливу в регіоні, додають у ЦПД. Росія також нарощує так звану культурну співпрацю з африканськими державами, відкриваючи «російські доми», які фактично є прикриттям для проведення інформаційних операцій і просування кремлівської пропаганди.

Крім того, RT підписав меморандум з єгипетським телеканалом Sada El Balad, де транслюють заяви російських високопосадовців і маніпулятивні матеріали щодо України.

Читайте також: Що пишуть медіа Глобального Півдня про Україну

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись