Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Військовослужбовиця полку «Азов» винна у смерті російської пропагандистки Дугіної

Про таке пишуть російські медіа. Нібито слідчі отримали документи українки, яка спільно з неповнолітньою донькою винаймала квартиру в одному будинку із Дугіною для того, щоб стежити за нею. В анонімних телеграм-каналах також припускають, що вибухівку могла підкласти дитина. Це — неправда.

Як повідомили у полку «Азов», жінка, документи якої опублікували росіяни у своєму звіті щодо розслідування смерті Дар'ї Дугіної, не має жодного стосунку до полку. В «Азові» вважають, що російські пропагандисти навмисно поширюють такі повідомлення для підтвердження потреби у «трибуналі» над азовцями. Також у полку припускають, що посвідчення було втрачене й потрапило до рук ФСБ випадково.

Одразу ж після вибуху росіяни звинуватили у підриві автівки українські спецслужби. Цю інформацію спростував радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Він також висловив припущення, що такі повідомлення необхідні пропагандистам для проведення відкритої мобілізації. Також Подоляк зазначив, що загибель Дугіної може бути наслідком «сутичок між внутрішніми політичними угрупованнями».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись