Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Терористи українського режиму підірвали дочку Олександра Дугіна

Таку інформацію поширюють російські та анонімні телеграм-канали.

Відразу після вибуху автомобіля так званий голова окупованої з 2014 року частини Донецької області Денис Пушилін заявив, що це терористи українського режиму намагалися ліквідувати «ідеолога Путіна» Олександра Дугіна, а підірвали його дочку Дар’ю.

Пропагандистка Росії, головна редакторка інформаційного агентства «Россия сегодня», керівниця телеканалу «Russia Today» Маргарита Симоньян вимагає ударів по центрах ухвалення рішень у Києві.

Анонімні телеграм-канали пишуть, нібито канали Офісу Президента почали «переможно танцювати на смерті» дочки Дугіна, чим опосередковано засвідчили участь Банкової у цій події.

Вбивство Дугіної – нібито перемога Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України та британців, які готували українських військових до «партизанської» війни.

Нібито Офіс Президента України «полював» на Дугіна, щоб інформаційно навести паніку на росіян.

Ще одна теорія пропагандистів – тепер росіяни ще сильніше хотітимуть, щоб їхні ракети полетіли по умовним Арестовичам, Подолякам та решті.

Наразі порушено кримінальну справу про вбивство, триває слідство, ще жодних офіційних заяв слідчих немає. З Офісу Президента України ніхто жодних «танців на смерті» дочки Дугіна не влаштовував. 

Водночас український політолог, шеф-редактор інтернет-видання «Хвиля», експерт Українського інституту майбутнього Юрій Романенко вважає, що «вбивство Дарії Дугіної на 100% справа рук самих росіян». «Для України мета надто дрібна, і витрачати ресурси на божевільного Дугіна сенсу не було. А ось для внутрішнього контексту в Росії це вбивство є вкрай вигідним», – зазначив він.  

Радник глави ОПУ Михайло Подоляк в етері телемарафону заявив, що Україна не причетна до підриву Дар’ї Дугіної. На його думку, пропагандисти використовуватимуть це для збільшення ідеологічного інформаційного тиску на російське суспільство, мовляв: «Підімо масово різати українців».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись