Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Жителі Великобританії переходять на багаторазовий туалетний папір через кризу

Про це пишуть на проросійських сайтах. Мовляв, у Великобританії нібито винайшли багаторазовий туалетний папір як спосіб заощадити «на тлі антиросійських санкцій, що б’ють по країні», жителі країни переходять на нього через кризу. Російський політик Дмитро Медведєв закликав європейців не мовчати про прання туалетного паперу та вимагати від своїх урядів відновлення повноцінних економічних відносин з Росією. Це – неправда.

Багаторазовий туалетний папір як екологічнішу альтернативу звичайного було винайдено кілька років тому, він не має нічого спільного з «антиросійськими санкціями». Особливої актуальності продукт набув під час пандемії коронавірусу, коли з‘явилися перші перебої з туалетним папером у супермаркетах.

Стосовно Великої Британії, в середині серпня дискусія про багаторазовий папір знову відновилася на тлі зростання інфляції, проте переважна більшість користувачів сприйняли цю ідею негативно і відмовилися користуватися ековиробом. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись