Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський наказав запровадити очне навчання з першого вересня

Анонімні телеграм-канали та російські медіа повідомляють, що нібито навчальний рік має початись в усіх освітніх закладах в офлайновому режимі. Мовляв, батьки марно намагаються опротестувати таке рішення. Це — неправда.

Немає жодного наказу про обов’язкове очне навчання. Освітній процес в очному форматі відбуватиметься виключно за умови наявності в освітніх закладах бомбосховищ. Остаточне рішення щодо формату навчання ухвалює військово-цивільна адміністрація за участі батьків. Батьки школярів мають можливість обирати форму навчання для своїх дітей — очне чи дистанційне навчання, або ж індивідуальний навчальний графік, екстернатне чи сімейне навчання.

Як пише StopFake, пропагандисти також поширюють фейкове повідомлення про те, що нібито всі навчальні заклади є місцем дислокації українських військових. Тож вони є ймовірними цілями російської армії, й відряджати туди дітей небезпечно.

У такий спосіб пропагандисти маніпулюють емоційно-чутливою темою безпеки дітей під час війни та чинять спроби підірвати довіру українців до влади.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись